Themabijeenkomst voor woningcorporaties

Ook woningcorporaties kunnen te maken krijgen met funderingsproblemen in hun woningbestand.

Hoe kan een corporatie hier het beste mee om gaan? Wat te doen als er sprake is van gemengd bezit (deels verkocht aan particuliere woningeigenaren)?
Hoe communiceer je met de bewoners?

De themabijeenkomst voor woningcorporaties is bedoeld om opgedane kennis en ervaringen met deze vraagstukken te delen.
De eerste bijeenkomst zal begin 2018 plaatsvinden.

Het KCAF nodigt medewerkers van woningcorporaties van harte uit om deel te nemen. U kunt uw interesse in deelname kenbaar maken via info@kcaf.nl
In het eerste kwartaal van het jaar wordt samen met u een datum en dagdeel bepaald waarop de bijeenkomst plaats zal vinden.

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis voor medewerkers van corporaties welke het KCAF financieel ondersteunen (samenwerking in pilots en/of projecten).
Aan medewerkers van overige corporaties vragen we een kleine vergoeding.

Achtergrondartikelen

Kennisdeling over funderingsproblemen voor woningcorporaties

Dinsdag 13 maart 2018 organiseert het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) een kennisdelingsbijeenkomst speciaal voor woningcorporaties. Ook de huurwoningen in bezit van woningcorporaties kunnen te maken krijgen met funderingsproblemen. De aanpak van dergelijke problemen is op zichzelf al een ingewikkeld traject. Dit wordt nog gecompliceerder op het moment dat een deel van de woningen van een complex verkocht is aan particulieren. Woningcorporatie en particuliere eigenaren moeten dan samen optrekken in besluitvorming en herstel.

2018-06-11T13:50:12+01:00