Contact2024-02-27T21:53:51+01:00

Over ons

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) staat bekend als een onafhankelijke stichting die sinds haar oprichting in 2012 een sleutelrol speelt in het Nederlandse landschap van funderingsherstel en -onderzoek. Met de steun van gemeenten, actie- en bewonersgroepen en een motie in de Tweede Kamer, heeft het KCAF zich ontpopt als een voortrekker in de strijd tegen funderingsproblemen.

Vanuit een bescheiden begin als semi-vrijwilligersorganisatie heeft het KCAF zich ontwikkeld tot een professioneel kennisinstituut met een breed scala aan activiteiten. Het centrum richt zich niet alleen op houten paalfunderingen maar heeft zijn expertise uitgebreid naar alle typen funderingen die risico lopen door bodemdaling, grondwaterproblematiek, en de gevolgen van klimaatverandering.

Het KCAF verzamelt en deelt kennis over funderingsrisico’s, onderzoeksmethoden, preventietechnieken, en verbeterstrategieën. De benadering is multidisciplinair, waarbij technische, financiële, en sociaal-emotionele aspecten integraal worden aangepakt. Het Nationaal Funderingsloket en de FunderMaps-applicatie zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het KCAF praktische tools en diensten biedt ter ondersteuning van eigenaren, gemeenten, en professionals in de sector.

Het Innovatie Programma Preventie Funderingsschade (IPPF) onderstreept de toewijding van het KCAF aan het ontwikkelen van toekomstgerichte oplossingen voor funderingsproblemen. Door voortdurend te innoveren en kennis te delen via leergangen, workshops, en voorlichtingsbijeenkomsten, speelt het KCAF een cruciale rol in de educatie van professionals en de voorlichting van het brede publiek.

Het KCAF staat als een baken van kennis en ondersteuning in het complexe veld van funderingsproblematiek. Door haar innovatieve aanpak, uitgebreide netwerk, en toegewijde bestuur en medewerkers, biedt het KCAF essentiële diensten die bijdragen aan de duurzaamheid en veiligheid van het Nederlandse vastgoed. Met een groeiende behoefte aan structurele steun en erkenning, blijft het KCAF een pleitbezorger voor verbetering en preventie van funderingsschade, ten behoeve van eigenaren, overheden, en de maatschappij als geheel.

Media

Nancy Neuteboom
Nancy NeuteboomContactpersoon media | +31621585551
Sinds 2007 heeft Nancy zich ontpopt tot een veelzijdig vastgoedadviseur met expertise in uiteenlopende gebieden, waaronder portefeuillebeheer, renovatieprojecten en funderingsproblematiek. In 2021 trad Nancy toe tot de werkgroep van het KCAF als adviseur. Met haar klantgerichte aanpak, toewijding aan kwaliteit en ervaring met funderingsproblematiek vervult Nancy de rol van technisch secretaris en is zij het aanspreekpunt voor de media, waarbij ze vragen, interviewverzoeken en bijdragen aan rapportages effectief coördineert binnen het KCAF netwerk.

Contact

U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw naam (verplicht veld)

  Uw e-mailadres (verplicht veld)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Kantoor

  Adres Kantoor Utrecht

  Rijnzathe 4, 3454 PV Utrecht

  KVK

  54523656

  Bankrekening

  NL26: RABO0171017765, t.n.v. KCAF

  Telefoon

  030 608 1001

  E-mail

  info@kcaf.nl

  Meer over KCAF

  Maak kennis met de bestuursleden en directie.

  Bestuur

  Bekijk de samenwerkingen en het Netwerk van KCAF

  Partners

  Het KCAF is afhankelijk van giften en subsidies. Lees meer over ons financieringsmodel.

  Financiering

  Bekijk de rapportages van het KCAF

  Jaarverslagen