4e bewonersavond Grondwateroppeil.nl

KCAF draagt bij aan het project grondwateroppeil.nl

Auteur: Rolien van der Laan, datum 11 dec 2019

11 december 2019 vond alweer de 4e bewonersavond plaats in de Oranjekerk. Na een korte schets door Ruud van Workum over de aanleiding om na de funderingsonderzoeken in de Bloemenbuurt Oost en een klein deel van de Gravenbuurt (Goedgefundeerd) de bewonersinitiatiefgroep Grondwater op peil te starten, lieten Jelle Feenstra en Rolien van der Laan aan de hand van grafieken zien dat de pomp aan de Erasmussingel goed functioneert.

Sinds de ingebruikname van de pomp op 7 november 2018 is in de Bloemenbuurten Oost en West een stabiele grondwaterstand ontstaan, die ervoor zorgt dat de houten funderingspalen voldoende waterdekking hebben.

Er is geëxperimenteerd met de peilopzet. In eerste instantie sloeg de pomp aan bij -2,85 m NAP, daarna bij -2,80 m NAP en nu bij – 2,75 m NAP.

Onderdeel van het proefproject is dat de gemeente na het realiseren van de aansluiting op de singel bij de Uitweg de pomp gaat uitschakelen om gedurende een aantal maanden te monitoren of de grondwaterstand onder vrij verval ook voldoende is om de palen nat te houden.

De eerste concept evaluatie door de gemeente van de pilot werd op 11 december ontvangen door de bewoners en moet nog nader bestudeerd worden.

Lees verder op grondwateroppeil.nl

2020-02-10T19:52:30+01:0024, december, 2019|Informatie funderingsproblematiek|