Feest in Grou: vervangend nieuwbouwproject geslaagd

In april 2018 is het project Noorderdwarstraat in Grou met een klein feestje afgerond en opgeleverd. In 2013 werden daar bij 20 woningen ernstige funderingsproblemen geconstateerd. Zo ernstig dat de bewoners gedwongen waren de woningen om veiligheidsredenen te verlaten. Elf woningen waren particulier bezit en 9 woningen van woningbouwcorporatie Elkien.

Uiteindelijk zijn er 2 woningen hersteld, en zijn er 18 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

In goede samenwerking tussen eigenaren, Elkien, provincie, gemeente en externe procesbegeleider is er sindsdien gewerkt aan een goede oplossing: uiteindelijk konden alle particuliere eigenaren terugkomen in vergelijkbare nieuwbouwwoningen met betaalbare woonlasten.

KCAF is van begin af aan, in opdracht van de betrokken partijen, actief betrokken bij het proces voor advisering bij de aanpak en het (uit)zoeken van financiële arrangementen, zowel algemeen als individueel. Vooral door de inzet daarbij van de particuliere eigenaren is er nu een positief resultaat.

Dit project laat zien dat ook vervangende nieuwbouw , zowel voor woningbouwcorporatie als particuliere eigenaar,  mogelijk is; vooral wanneer de kwaliteit van de fundering en woning zodanig verslechterd is, dat herstel geen optie meer is.

Voor meer informatie: d.dejong@kcaf.nl

Meer nieuws
Kaderplan
2018-07-09T09:00:25+01:009, juli, 2018|Aanpak funderingsproblematiek gemeente Leeuwarden|