Praktijkmiddag Cursus Aanpak Funderingsproblematiek

Afgelopen week was het zover: de eerste praktijkmiddag van de KCAF/PAO Cursus Aanpak Funderingsproblematiek 2023 vond plaats in Rotterdam.

Een cursus scheef het volgende over deze middag:

Als deelnemer van deze cursus had ik er erg naar uitgekeken en ik moet zeggen dat het een zeer leerzame middag was.

We werden te gast ontvangen op een locatie waar op dat moment een funderingsherstel project plaatsvond. Bij aankomst viel me gelijk op dat het pand er aan de buitenkant nog redelijk intact uitzag. Maar niets was minder waar. Zodra we de kruipruimte van het pand betraden, werd de funderingsproblematiek inzichtelijk gemaakt. Op de foto die ik maakte zie je hoe de ondergrondse funderingsproblemen eruit zien en welke maatregelen er getroffen moeten worden om het probleem op te lossen.

Tijdens de rondleiding kregen we uitleg over de oorzaken van funderingsproblemen en de verschillende methoden om deze problemen aan te pakken. Het was erg interessant om te zien hoe de aannemer te werk ging en hoe er met behulp van diverse technieken werd gewerkt aan het herstel van de fundering.

Al met al was het een zeer geslaagde middag waar ik veel van heb opgestoken. Het locatiebezoek heeft me geholpen de problematiek te begrijpen en een indicatie te geven van de omvang van herstel. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van deze cursusgroep en kijk uit naar de volgende bijeenkomst waarin we nog dieper zullen ingaan op de aanpak van funderingsproblematiek.

2023-02-15T23:14:37+01:0015, februari, 2023|Geen categorie|