Fonds duurzaam funderingsherstel weer een stapje dichterbij

KCAF krijgt van gedupeerden en gemeenten nogal eens de vraag hoe het nu staat met het Fonds Duurzaam Funderingsherstel in oprichting. Door de grote verscheidenheid aan partijen die betrokken zijn bij het fonds is het een complex traject. Het fonds is inmiddels in juridische zin opgericht en we werken nu gezamenlijk naar de inwerkingtreding toe.

Een aantal partijen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de inwerkingtreding van het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Dat doet KCAF ook, net als alle andere aangesloten partijen bij het fonds. De implementatie duurt al even, maar gelukkig werken we gezamenlijk nu echt naar het slotakkoord toe.

De aangesloten partijen hebben onlangs weer een nieuw stapje gezet naar de inwerkingtreding toe. Per brief aan de Tweede Kamer is gemeld dat het fonds is opgericht en zijn de eerste bestuurders en toezichthouders bekendgemaakt. Zie hier de brief van minister Plasterk van BZK.

Dit is één van de formele stappen die onontbeerlijk zijn in het slottraject van de implementatie van zo’n bijzonder fonds, waarbij publiek en private partijen samen financieel bijdragen. Al die diverse partijen kennen hun eigen achterban, besluitvormingsprocedures en juridische kaders en restricties. Deze stappen vergen de nodige tijd. KCAF houdt u op de hoogte van de voortgang en het moment van inwerkingtreding.

2018-06-08T13:24:48+01:0013, april, 2017|Financieel, Fonds duurzaam funderingsherstel|